2011. február 22., kedd

Tekla szeme

Eddig úgy tudtam, hogy a gyerekek szeme féléves korára már meghatározott színt ölt, Tekla ezen a héten átlépi a bűvös 6 hónapos kort, de a szeme színe még mindig olyan, mintha mindenféle színt összekevertek volna. Egyszer barna, máskor zöld, majd mélyszürke. Elárulom, hogy miért foglalkozok ezzel annyit, mivel mikor még belülről tágította a hasamat, akkor egyszer elalvás előtt megláttam őt, milyen is lesz. Úgy jelent meg előttem, mint aki kicsi fürdőköntöst visel és csuklya is volt a fején, ezért a haját nem láttam, de a szemét igen. A szemei barnák voltak, gyönyörű barnák és olyan értelem tükröződött benne... A külső hasonlít, csak nem volt ilyen kerek kis arca és a szemei csillogása is ugyanaz.
Az egész arcán a szemei, ami annyira megfogják az embert, ezért csalókák a fotók, mert mikor valaki meglátja, akkor nem tud másra nézni csak azokra az óriási szempillákkal keretezett csodaszép szemére. Szóval ma lefutattam egy szemszínkalkulátort, ami azt az eredményt hozta ki, hogy a barna szemre való esély 0%, míg a zöld 87% és 13%, hogy kék lesz, de kék biztos nem lesz, annyira sötét az alaptónusa, hogy innen már nem kékül ki. Szóval majd elválik.
Ha van kedvetek futtassátok le ti is a kalkulátort és írjátok meg megjegyzésként, hogy nektek bevált-e a jövendölése!

Itt kivételesen velem. Ezen a képen is látszik, hogy mennyire más tónusú a szemszínünk. Amúgy most olvastam, hogy a zöld szem a legritkább, az emberek 2%-nak van ilyen színe. 

Itt még leírom, hogy Tekla nagyon szereti az idegeneket. Minden néninek, aki megállít bennünket, külön kis show műsort rögtönöz. Először megmutatja milyen bájos lesz, ha mosolyog, majd kis sikkantásokkal fokozza a hangulatot, míg a néniket a gyönyörtől fel kell porszívózni, így alig szabadulunk egy-egy ilyen kis villámnézegetésből. Itthon csak akkor mosolyog, ha valamit extrát csinálok, nekem már nem adja ingyen ezeket a huncut pillantásokat, sikítani pedig csak elvétve, bezzeg minden idegennek ingyen marketingmintát rögtönöz. Olyan kis minden hájjal megkent érzelemdiktátor lesz belőle, hogy győzzem megzabolázni!  

1 megjegyzés:

  1. Halihó!
    Én megcsináltam a szemszínkalkulálást, és az eredmény tökéletesen bejött :)
    50% barna: 1 db barna szemű gyermek, Bazsi-
    29% zöld: 1 db zöld szemű gyermek, Gergő-
    20% kék: 1 db kék/es szemű Bori
    Negyedik gyermekkel nem próbálkoznék, bár kíváncsi vagyok, hogy alakulna a sorminta...
    (azt még nem is meséltem, hogy nálunk a gyerekek így jöttek sorban: Gergő hétfő, Bazsi kedd, Bori szerda) :) Tehát csütörtökön milyen szemszínű gyermek érkezne????

    VálaszTörlés