2011. május 31., kedd

Hímzés 2. rész

Tekla beteg lett, így be vagyunk zárva. Elkapott valami vírust, állítólag a fogzás ideje alatt sokkal hajlamosabbak ezt azt összeszedni, pedig még nincs is foga. Szerencsére jó a kedélye csak többet alszik és hőemelkedése van. Megtudtam a dokitól, hogy a végbélen mért hőmérsékletből le kell vonni fél fokot. (lehet hogy ez már a TMI azaz a túl sok infó kategóriába esett)

Megmutatom a hímzést, mert mostanában haladtam vele, mivel Dexter nézése közben is tudtam öltögetni. Kicsit morbid, hogy egy sorozatgyilkosról szóló sorozat alatt hímezgetek, de ez van.

Már a fele kész

2011. május 30., hétfő

Lakásátalakítás 2.


Mikor újévi fogadalmamban megfogalmaztam, hogy a lakást szeretném csinosítani, akkor nem egészen ilyen módosításokra gondoltam, mint amiket mostanában eszközölünk.

Tegnap ugyanis az ágy és a pelenkázó közé egy szépnek nem nevezhető, de praktikus kartonparaván került. 


Ami miatt szükségünk volt rá Tekla kis mutatványa, mikor alszunk vagy nem figyelünk, akkor ne tudjon - éberségünket kicselezve - felmászni:

2011. május 28., szombat

Tekla 9 hónapos

Tekla tegnap volt 9 hónapos, most már kint több napot töltött mint bent. Természetesen a Dunán ünnepeltünk, de az idő nem volt olyan kegyes hozzánk, mint eddig, bár azért elég jól megúsztuk. Mindenesetre a katicás esőkabátot már többet használtuk, mint ahogy előre gondoltam, mikor megvettem.
Tekla a kajakban is jól mutat

Csendélet, Tekla a sál alatt aludt, mikor megérkeztünk

Szentendrén a Görög Köcsög étteremben

2011. május 26., csütörtök

Tekla kalapkája

Már rég elkezdtem és magát a sapkát gyorsan be is fejeztem, de a díszítéssel csak nem haladtam. Halogattam, halogattam, majd csak nekiduráltam magam, mert mégsem maradhat csak úgy meztelen egy kalapka. A virág mintája nagyon tetszik, de az elsővel jól megszenvedtem, aztán már a 2. már jobban ment. Olyannyira, hogy már van is tervem további hasznosításra, ugyanezzel a fonállal sok virágot csinálok és egy egyszínű barna pasminát fogok feldobni velük úgy hogy minden virág más gyöngyöt kap, csak győzzem megvalósítani!
Íme az eredmény:

2011. május 25., szerda

Díj


Biztos furcsának tűnhet, hogy ilyen kis semmiségnek, mint egy díj ennyire tudok örülni, pedig így van. Melegség öntötte el a szívem és olyan jó érzés.

Ezt sem gondoltam volna, mikor elkezdtem az éterre vinni hétköznapjaink szépségeit. Megszerettem blogolgatni, pedig előtte nem is értettem, hogy ad ki ennyi időt valaki ilyen dologra. Most pedig hogy élvezem. Annak hogy kis életünket pedig mások is követik külön öröm.
Köszönöm Nóri!



Most pedig jöjjön 10 dolog, amit szeretek:
1. Tánc: csinálni, nézni, átélni
2. Olvasás az ágyban
3. Titkon örülni egy általam készített ajándéknak
4. ha 4 generáció együtt van (Nagyim, Anyu, Tekla és én)
5. álmodni (az éjszakai álmokra reggel is emlékezni)
6. titkon vágyni hogy amit kívánok megvalósuljon
7. elméleteket gyártani
8. utólag megtudni, hogy valaki jót mondott rólam
9. nevetni a csajokkal banális dolgokon
10. utolsó, de a legjobb: anyának lenni

Hogy kinek adom tovább? Évának, azért mert ő már kapott egy ilyet vagy hasonló díjat és nem írt magáról semmit, így most itt az alkalom!

2011. május 24., kedd

Zöld nap

Ma Tekla és én is zöldben voltunk és kirándulni mentünk, csak nem a zöldbe, hanem az Allee-ba. Találkozni munkatársakkal, majd egy éve volt, hogy én is az voltam... Kép csak Tekláról született, amint zöldalmaként elgurult a Libriben, míg mi kávéztunk, a munkatársakat ez alkalommal nem kompromittáltam fotóval, még bizonyíték lett volna a lógásra, pedig az egyik munkatárs kezébe jobban mutatott a babakocsi, mint egy ferrarikulcs! :) (azt nem tudom ők hogy könyvelték el a találkozót, de az egyik kulcs tisztára lett nyalogatva és egy póló pedig jól összekoszolva Tekla által.)



Hazatérve Tekla zöldet evett, stílusosan a külséjéhez passzítva és annyira finomra sikerült Böbenagyi fősztje, hogy sírt, mikor elfogyott és az utolsó utáni falatokat is ki kellett facsarni az üvegből. Ez ám az igazi bók!

2011. május 23., hétfő

A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald könyvét már rég meg akartam venni, de sehol se jutottam hozzá, majd el is felejtettem, hogy szerettem volna, mikor egyszer váratlanul email érkezett az Antikvarium.hu-ról, hogy 2 évvel később, de beszerezték a könyvet. Igazából Murakami Norvég erdő könyve ispirált az elolvasásában, mert ott annyi szó esett róla, hogy meghozta hozzá a kedvem, de 2 év távalatából már nem is emlékszem, mit irtak róla.

"...arra kellett gondolnom, hogy ember és ember között sem az intelligencia, sem a származás nem jelent olyan mélyreható különbséget, mint az, hogy beteg-e valaki vagy egészséges."

Ezen az idézeten kívül nem érintett meg komolyan semmilyen mondat. Kicsit olyan érzésem volt, mint a nyilasmisi esetében, hogy miért hagyja magát, Gatsby is engedi, hogy imádatának tárgya csacskán játszadozzon vele. Csak erősíti bennem a gondolatot, hogy jó célokat kell kitűznünk magunk elé, mert ne akkor jöjjünk rá tévedésünkre, mikor mindez megvalósul. 

2011. május 22., vasárnap

Itt a nyár

Ma egy rendhagyó vasárnapot tartottunk Teklával és Anyukámmal, ami úgy telt, mintha nyaraltunk volna. Teklát ennek fényében öltöztettük fel. A nyaralás érzéshez az időn kívül még az is hozzátartozott, hogy nem főztünk és egy pizzát mint vasárnapi ebédet a játszótéren tettünk magunkévá. 
A játszón Tekla mellé még egy pöttyös labda is került
 
ui: Képzeljétek ezt a labdát a tulajdonosa otthagyta a játszón, de pontosan tudjuk kié, mert filccel rá volt írva a neve. Milyen jó ötlet!!!

2011. május 21., szombat

Majd én megmutatom

Tekla még Kecskeméten tanulta meg, hogy is érheti el könnyebben, amit akar, ha rámutat. Most már mindig mutogat, ha szeretne valamit. Annyira aranyos, mikor a husi kis kezét irányba igazítja. Készítettem róla képet, hogy lássátok a folyamatot, amint a járókából dirigál.


2011. május 20., péntek

Ajándék kép

Ezt a képet már régen készítettem Anyu névnapjára, csak eddig nem mutattam meg. Az idézet egy másik bloggertől való, vagyis nem ő találta ki, hanem nála láttam, csak ő párnát készített, az idézet pedig hímezve szerepelt. Mikor elolvastam nagyon megtetszett, és már akkor képekből álló versikeként láttam. 

A teljes dalszöveg így hangzik:

Megszületett, megérkezett, de jó!
A legeslegújabb kis földlakó
szeretettel köszöntünk, hahó!
Légy üdvözölve kedves kis lakó!
Embernek születtél meg, hát nevess,
sokat utaztál, hogy itt lehess,
ez a tested lesz most majd az űrhajó,
hát tapasztald meg, mi mindenre jó,
egyél, igyál, játsszál jó sokat,
élj vidáman, szeress másokat,
hahó, hahó kedves földlakó,
még nem is sejted, mi mindenre jó.

A Nap odasüt a házra,
madárka száll az antennára
és a szél levelet visz körbe,
de jó, hogy megjöttél a földre!

Nézd: a Nap odasüt a házra,
madárka száll antennára
és a szél levelet visz körbe,
de jó, hogy megjöttél a földre!

Megszülettél, megérkeztél, de jó,
itt a földön sok minden marha jó.
Ne aggódjál, van bőven meló,
neked is lesz dolgod, te kis lakó.
Az emberek többnyire kedvesek,
mindenki majdnem mindenkit szeret.

A Nap odasüt a házra,
madárka száll az antennára
és a szél levelet visz körbe,
de jó, hogy megjöttél a földre!

Nézd: a Nap odasüt a házra,
madárka száll az antennára 
és a szél levelet visz körbe, 
de jó, hogy megjöttél a földre!

2011. május 19., csütörtök

Tekla és a Nagypapája

Ma Apukámmal fagyiztunk, mikor végre ő is élvezhette az unokázást, mondjuk Tekla nem volt valami nagylelkű vele, mert egy óra sétálgatás után már olyan nyűgös volt, hogy fel kellett mennünk.
De azért készült pár kép a Cigány Papával - ahogy Apu nevezi magát, mert rajta is látszik, hogy sokat van a napon.


2011. május 18., szerda

Még mindig Vajasfok

Mielőtt elindultunk volna a vízitúrára sokan próbáltak lebeszélni róla, féltették Teklát, túl veszélyesnek vélték a kirándulást, de én bíztam Tekla Apjában, hogy mindent meg fog tenni a biztonságunk érdekében és úgy is lett. Tekla barnább és boldogabb, mint valaha. A következő fotók azt mutatják, milyen békésen is aludt a földön, vízen, levegőben...





2011. május 17., kedd

Első TV-s szereplés

Mint legfiatalabb túrázó Tekla bekerült a helyi hirekbe és a Kalocsa TV kerek 6 másodpercet szánt nekünk. Aki csekkolni szeretné: itt teheti meg, május 13-i hiradó 5:34-6:43 szól a túráról (mi itt vagyunk: 6:07-6:13).

A felvételen nem látszik, de 7-8 óra felé készült, épp hogy kikecmeregtünk a sátorból, az éjszaka nyűgét még viseli az arcom. Én mondtam, hogy inkább az Apját interjúvolják meg, de mikor rámutattam Istire, aki alsónadrágban és atlétában pakolta a hajókat a tréleren, akkor a tvs csaj azt mondta, hogy nekik jó leszek én is! Az interjú tovább tartott, de csak a poénomat tartották meg..., de nem is bánom, nekem mindez elég volt és már nemcsak azzal henceghetünk, hogy a 8 hónapos Kislányunk végigment a Vajas túrán, hanem hogy a tv-be is szerepelt!

2011. május 16., hétfő

Vajasfokról hazatérve

Tegnap szerencsésen és kifáradva landoltunk Baján. Tekla ezt az akadályt is mindenféle nehézség nélkül viselte, ő aztán nem panaszkodott se a sátorra, se a hajóra. Szép napos idő volt, gyönyörűen le is barnult, igazi csokilány lesz a panelbébik között.

Képek spoileresen a túráról:

Tekla az első kocsmában

Nagypapa karjában


Apával a víz felett

Gyerekek között
 Holnap folytatom az élménybeszámolót!

2011. május 11., szerda

Vajasfok

Ma elutazunk egy 5 napos vízitúrára a minden évben megrendezendő Vajasfokra, ami Kalocsától indul és Baja a végcél. Így a blogírás szünetel, mert wifimentes zónában leszünk és a laptopom is otthon marad, de utána ígérem mindent bepótolok.

Kíváncsi leszek Tekla hogy bírja a sátorozást és az egész napos vízen létet, mert elég nyűgös mostanában, pedig még egy foga sincs, lehet hogy pont ezért...?

Tegnap próbakirándultunk Böbével Horányban. Tekla állandóan a füvön akart lenni, amit mint rendes Anyuka meg is engedtem neki, majd kihasználva éberségem (mert a friss levegő nem csak a babákat nyomja el) Tekla hirtelen bekapott egy óriási csigát, akkorát, hogy el sem hittem, hogy befér a szájába.

Tekla felfedezi a lakást

Lassan már nincs olyan hely a lakásban, ahova Tekla be nem kukkantott, jó mondjuk a műhely bugyraiba még nem engedtük, de oda én sem szívesen megyek..., viszont a többi helységet már mind felfedezte magának és most már négykézláb is kirándulgat. A szemetesről alig tudtam lebeszélni. Elkezdődött a "nem szabad" korszak, ezt a szót persze én használom, de Huncutka igazi hippinek bizonyul, úgy érzi számára semmi sem lehet tabu és tilos.

2011. május 9., hétfő

Napozónadrág

Annyira tetszik ez a kisbugyi avagy bébi forrónadrág, de eddig nem nyílt alkalmam arra, hogy Teklára adjam, csak nézegettem, mikor kinyitottam a ruhás fiókját. Majd ma arra gondoltam, hogy milyen csupasz a kis feneke csak harisnyában: itthon zömében abban van, mert ebben tud a legszabadabban mozogni, így feladtam rá. Nekem tetszik az eredmény, hát nektek?


ui: Van még egy ilyen fehér rózsaszín kockásban is, amire az Apja azt mondta, hogy ha ebbe kimegy az utcára, tuti felcsípik a homokozóban! :)

2011. május 8., vasárnap

Anyák napja külföldön és nálunk

Amerikában ma van az anyák napja, nálunk pedig úgy hozta az élet, hogy ma ünnepeltük meg Nagyikkal és Dédivel az anyák napját. Így az igazi, ha együtt a család és Tekla nagy családegyesítőnek bizonyult.
Nagyikkal közrefogva

A Dédihez bújás örök kedvenc

2011. május 7., szombat

Vendég a háznál, öröm a háznál

Fecóka látogatása mindig örömmel tölt el. Pizza, film és chips, ezek a programpontjaink, persze csak az egészség jegyében. A mostani filmünk: I am number four, kicsi csalódással töltött el, az egyetlen dolog ami tetszett benne (a főszereplő kisfiú is jó volt, mint eyecandy) a szerelemre kiszemelt lány szobája, rájöttem, mennyire tetszik, ha egy szobafal tiszta fotóból áll.




2011. május 6., péntek

Miért nincs már kép a falon?


A válasz természetesen Huncutka, aki addig piszkálgatta a képet, míg le kellett szerelni a falról. Pár napja mutattam képeket, de erről készült a kis videó is, ami még félelmetesebb..., amúgy a videózást azért hagytam abba, mert a Gyermekem életét fontosabbnak éreztem a dokumentálásnál! 

2011. május 5., csütörtök

Esőkabát

Tegnap bevittem Teklát a turkálóba, hogy körülnézzek kicsit, ez a káposztásmegyeri shopping, gazdaságosabb, mint plázázni az biztos. Szóval míg én nézelődtem, addig Tekla a másik 2 gyereket nézte, akiket szintén odavitt az Anyjuk. A szemezés olyan jól sikerült, hogy a gyerekek odagyűltek a babakocsink köré és elkezdtek Teklával játszani, ami abból állt, hogy Tekla kidobálta az 1 darab játékát, a gyerekek pedig összeszedték és visszahozták neki. Majd 5 percig elvoltak ezzel a mutatvánnyal, akkor találtam ezt a kis katicás esőkabátot, ami pont jókor jött, mert a jövő héten csütörtökön indulunk 5 napos vízitúrára, de erről, majd máskor.
 

2011. május 4., szerda

Extrém sport bébiknek

Nem ment kárba az az idő, amit én vizsgázás ürügyén távol töltöttem és Teklára az Apja vigyázott, aki olyan dolgokra tanította, mint hogyan másszunk fel a pelenkázóra. Ezt akkor még nem tudta megcsinálni, de legnagyobb döbbenetemre rá 2 napra sikerrel járt...

Már elkezdett pakolósat játszani és a pelenkázó kiváló adottságokkal rendelkezett, mert azon elfért pár ruháját, amit le és felpakolásztunk és nem polcokat "takarított". Most kereshetünk más helyszínt. 
A videón látható az első szárnypróbálgatása, ahogy megpróbál felkapaszkodni a pelenkázóra. 15 perccel később, mikor sikerült rendesen felöltöztetnem, akkor pedig már fel is mászott, ahogy a fenti kép mutatja.

2011. május 3., kedd

Egy este Teklával

Ma vizsgáztam egyéb adókból és eléggé elfáradtam. Az adrenalin délután még lelkesen tartott, de estére, mint egy mosogatórongy úgy végeztem. Tekla pedig ma is kihagyta a délutáni alvást, itt már fáradtan pizsamában de még mindig jókedvűen tapsikol.

2011. május 2., hétfő

Tekla és a kép

Gondoltátok volna, hogy nem elég a gyerekbiztos szobához a konnektorok bedugaszolása és az alacsony polcok kirámolása, mert a képek is veszélyben vannak. Huncutka újabb kihívást talált! A képet kis híján leakasztotta a falról. Először csak nyújtózkodott, majd megragadta és alányúlt, szerencse, hogy az Apja jól rögzítette és valami folytán a helyén maradt a kép!  
A terv kidolgozása


A megvalósítás
A siker ünneplése