2011. május 23., hétfő

A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald könyvét már rég meg akartam venni, de sehol se jutottam hozzá, majd el is felejtettem, hogy szerettem volna, mikor egyszer váratlanul email érkezett az Antikvarium.hu-ról, hogy 2 évvel később, de beszerezték a könyvet. Igazából Murakami Norvég erdő könyve ispirált az elolvasásában, mert ott annyi szó esett róla, hogy meghozta hozzá a kedvem, de 2 év távalatából már nem is emlékszem, mit irtak róla.

"...arra kellett gondolnom, hogy ember és ember között sem az intelligencia, sem a származás nem jelent olyan mélyreható különbséget, mint az, hogy beteg-e valaki vagy egészséges."

Ezen az idézeten kívül nem érintett meg komolyan semmilyen mondat. Kicsit olyan érzésem volt, mint a nyilasmisi esetében, hogy miért hagyja magát, Gatsby is engedi, hogy imádatának tárgya csacskán játszadozzon vele. Csak erősíti bennem a gondolatot, hogy jó célokat kell kitűznünk magunk elé, mert ne akkor jöjjünk rá tévedésünkre, mikor mindez megvalósul. 

1 megjegyzés:

  1. A Norvég erdő nekem is felkeltette az érdeklődésemet, de még nem láttam, és a könyvet sem olvastam. Kérlek, nézz be hozzám, szeretnék adni neked valamit!

    VálaszTörlés